KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

                   

20.03.2023-24.03.2023r

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.03.2023 r

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka), wędliną drobiową, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryna, szklanka mleka (białko mleka)

 

chipsy owocowe

Żurek z ziemniakami i kiełbasą

Naleśniki z serem i powidłami

(białko mleka, jajka, gluten)

 

 

 

 

kompot wieloowocowy

Chleb krakowski (gluten) z masłem ( białko mleka)  pasta z cieciorki z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

 

herbata

21.03.2023 r

Wtorek

Bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem (białko mleka), parówki z szynki z pomidorem i szczypiorkiem, ketchup,  herbata z miodem i cytryną, kakao (białko mleka)

jabłko

Zupa gulaszowa z ziemniakami

Makaron razowy z musem dyniowym  ( gluten, białko mleka, papryka)

 

 

 

 

 

kompot porzeczkowy

Wiosna na talerzu 😊

 

Weka  (gluten) z masłem (białko mleka), kiełbaska krakowska ( rzodkiewka, papryka kolorowa, rukola, pomidorki koktajlowe, kiełki, mozzarella, ogórek zielony,cebulka, oliwki)

 

herbata owocowa

22.03.2023 r

Środa

Kanapka  (gluten) z masłem (białko mleka), pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryna, szklanka mleka (białko mleka)

gruszka

Zupa jarzynowa z makaronem

Schab pieczony w sosie własnym z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty (gluten, białko mleka)

 

 

 

kompot agrestowy

Monte ( wyrób własny)

 

winogrono

 

wafelek

23.03.2023 r

Czwartek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi , bułeczka ( gluten ) z masłem (białko mleka) ser żółty z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, kakao

słonecznik/ rodzynki

Zupa koperkowa z ryżem

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowo-paprykowym z ziemniakami i mizerią ( papryka, gluten, białko mleka)

 

 

kompot rabarbarowy

Koktajl szpinakowy z awokado i bananem

 ( wyrób własny )

 

 

 

chałka z masłem

24.03.2023 r

Piątek

Rogal (gluten) z masłem, (białko mleka) , jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

 

 

rodzynki

Zupa grysikowa na wywarze drobiowym

Sznycle z miruny z ziemniakami i mieszanką warzyw gotowanych (seler, ryba, białko mleka, bluten)

 

kompot wieloowocowy

Obwarzanek krakowski

jabłko

woda mineralna

DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.