KONTAKT:
Samorządowe Przedszkole nr 120os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315
JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 14.04.2025r.-18.04.2025r. |
|||
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
14.04.2025r. Poniedziałek
II śniadanie |
Chleb słonecznikowy ( gluten) z masłem ( mleko) parówki z szynki, pomidor,szczypiorek, ketchup, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (mleko)
morele suszone |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (mleko,) Ryż z jabłkami i polewą śmietanową ( mleko)
kompot wieloowocowy |
Weka (gluten) z masłem (mleko) twarożek (mleko) z rzodkiewką, słonecznikiem i szczypiorkiem
herbata |
15.04.2025r. Wtorek
II śniadanie |
Bułeczka wieloziarnista ( gluten) z masłem( mleko), pasta z tuńczyka ( ryba) z jajkiem (jajko) i szczypiorkiem, pomidor, herbata z miodem i cytryną, kakao (mleko) grejfrut |
Zupa grysikowa (seler) Filet z kurczaka w panierce (gluten,jajko) z ziemniakami i fasolka szparagowa kompot wieloowocowy z agrsetem |
Chałka (gluten) z masłem (mleko) i dżemem malinowym
herbata owocowa |
16.04.2025r. Środa
II śniadanie |
Chleb graham ( gluten) z masłem (mleko), wędlina wieprzowa, ogórek, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, kakao (mleko)
jabłko |
Krupnik z kaszą bulgur (seler,mleko) Pieczeń rzymska (jajko, gluten) w sosie koperkowym z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka
kompot porzeczkowy |
Babka piaskowa (gluten,jajka,mleko)
mandarynka |
17.04.2025r. Czwartek
II śniadanie |
Chleb krakowski ( gluten) z masłem (mleko) pasztet pieczony, ogórek kiszony,szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (mleko)
chipsy owocowe |
Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (jajko,gluten,mleko) Makaron z serem ( mleko ,gluten) jabłko
kompot rabarbarowy |
Kanapka ( gluten) z masłem (mleko) wędlina drobiowa, pomidor, szczypiorek
herbata |
18.04.2025r. Piątek
II śniadanie |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) ser żółty (mleko), pomidor, szczypiorek , herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka ( mleko) pomarańcza |
Barszcz czerwony z fasolą (gluten, mleko) Filet z ryby (ryba,jajko,gluten) z ziemniakami i mizerią
kompot porzeczkowy |
Mus owocowy chrupki kukurydziane |
DYREKTOR |
INTENDENT |
SZEFOWA KUCHNI |
|
|
|
|
Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.
W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.
Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.