KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

JADŁOSPIS

                 JADŁOSPIS                    

13.01.2025r. – 17.01.2025r.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.01.2025 r

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy ( gluten ) z masłem ( białko mleka) wędlina drobiowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, szklanka mleka

mandarynka

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Ryż z koktajlem truskawkowym  (białko mleka, gluten)

 

kompot porzeczkowy

Weka (gluten) z masłem (białko mleka)  pasztet pieczony, pomidor

 

herbata

14.01.2025 r

Wtorek

Pasta z tuńczyka z jajkiem ,serem, papryka kolorowa, szczypiorek, bułeczka wieloziarnista  (gluten) z masłem (białko mleka),  herbata z miodem i cytryną, kakao (białko mleka

jabłko

Rosół z makaronem

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  z ziemniakami i duszona marchewka (gluten, białko mleka,seler)

 

kompot wieloowocowy

Serek naturalny z granolą  wiśniową (białko mleka)

 

andrucik

15.01.2025 r

Środa

Chleb graham ( gluten) z masłem (białko mleka) ser żółty, pomidor i szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

banan

Krem jarzynowy z grzankami

Gulasz wieprzowy z kaszą  gryczaną i ogórkiem kiszonym (gluten, białko mleka)

kompot agrestowy

Kisiel wiśniowy z jabłkiem (wyrób własny)

 

chrupki kukurydziane

16.01.2025 r

Czwartek

Chleb krakowski (gluten)  z masłem (białko mleka) szynka wieprzowa z ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

 

śliwki suszone

Zupa fasolowa z kiełbaską

Kluseczki leniwe  ( gluten, białko mleka)

jabłko

kompot rabarbarowy

Bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem ( białko mleka) kiełbaską żywiecką i pomidorem

 

herbata

17.01.2025 r

Piątek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułeczka ( gluten) z masłem ( białko mleka) twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i słonecznikiem, herbata z miodem i cytryną,

chipsy owocowe

Krupnik z ziemniakami

Sznycle rybne z ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej (białko mleka, jajka, gluten,ryba)

 

kompot porzeczkowy

Poduszeczka drożdżowa z jabłkiem

mandarynka

                   DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.