KONTAKT:
Samorządowe Przedszkole nr 120os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315
Jadłospis
20.03.2023-24.03.2023r |
|||
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
20.03.2023 r Poniedziałek |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka), wędliną drobiową, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryna, szklanka mleka (białko mleka)
chipsy owocowe |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą Naleśniki z serem i powidłami (białko mleka, jajka, gluten)
kompot wieloowocowy |
Chleb krakowski (gluten) z masłem ( białko mleka) pasta z cieciorki z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym
herbata |
21.03.2023 r Wtorek |
Bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem (białko mleka), parówki z szynki z pomidorem i szczypiorkiem, ketchup, herbata z miodem i cytryną, kakao (białko mleka) jabłko |
Zupa gulaszowa z ziemniakami Makaron razowy z musem dyniowym ( gluten, białko mleka, papryka)
kompot porzeczkowy |
Wiosna na talerzu 😊
Weka (gluten) z masłem (białko mleka), kiełbaska krakowska ( rzodkiewka, papryka kolorowa, rukola, pomidorki koktajlowe, kiełki, mozzarella, ogórek zielony,cebulka, oliwki)
herbata owocowa |
22.03.2023 r Środa |
Kanapka (gluten) z masłem (białko mleka), pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryna, szklanka mleka (białko mleka) gruszka |
Zupa jarzynowa z makaronem Schab pieczony w sosie własnym z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty (gluten, białko mleka)
kompot agrestowy |
Monte ( wyrób własny)
winogrono
wafelek |
23.03.2023 r Czwartek |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi , bułeczka ( gluten ) z masłem (białko mleka) ser żółty z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, kakao słonecznik/ rodzynki |
Zupa koperkowa z ryżem Pulpety drobiowe w sosie pomidorowo-paprykowym z ziemniakami i mizerią ( papryka, gluten, białko mleka)
kompot rabarbarowy |
Koktajl szpinakowy z awokado i bananem ( wyrób własny )
chałka z masłem |
24.03.2023 r Piątek |
Rogal (gluten) z masłem, (białko mleka) , jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka
rodzynki |
Zupa grysikowa na wywarze drobiowym Sznycle z miruny z ziemniakami i mieszanką warzyw gotowanych (seler, ryba, białko mleka, bluten)
kompot wieloowocowy |
Obwarzanek krakowski jabłko woda mineralna |
DYREKTOR |
INTENDENT |
SZEFOWA KUCHNI |
|
|
|
|
Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.
W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.
Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.