KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

JADŁOSPIS

                JADŁOSPIS                    

14.04.2025r.-18.04.2025r.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

14.04.2025r.

Poniedziałek

 

II śniadanie

Chleb słonecznikowy ( gluten) z masłem ( mleko) parówki z szynki, pomidor,szczypiorek, ketchup,  herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (mleko)

 

morele suszone

Zupa ogórkowa z ziemniakami (mleko,)

Ryż z jabłkami i polewą śmietanową ( mleko)

 

kompot wieloowocowy

Weka (gluten) z masłem (mleko) twarożek (mleko) z rzodkiewką, słonecznikiem i szczypiorkiem

 

herbata

 

 15.04.2025r.

Wtorek

 

II śniadanie

Bułeczka wieloziarnista ( gluten) z masłem(  mleko), pasta z tuńczyka ( ryba) z jajkiem (jajko) i szczypiorkiem, pomidor, herbata z miodem i cytryną, kakao (mleko)

grejfrut

Zupa grysikowa (seler)

Filet z kurczaka w panierce (gluten,jajko) z ziemniakami i fasolka szparagowa

kompot wieloowocowy z agrsetem

Chałka (gluten) z masłem (mleko) i dżemem malinowym

 

herbata owocowa

 

16.04.2025r.

Środa

 

 

II śniadanie

Chleb graham ( gluten) z masłem (mleko), wędlina wieprzowa, ogórek, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, kakao (mleko)

 

 

jabłko

Krupnik z kaszą bulgur (seler,mleko)

 Pieczeń rzymska (jajko, gluten) w sosie koperkowym z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka

 

kompot porzeczkowy

Babka piaskowa (gluten,jajka,mleko)

 

mandarynka

 

17.04.2025r.

Czwartek

 

II śniadanie

Chleb krakowski  ( gluten) z masłem (mleko) pasztet pieczony, ogórek kiszony,szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (mleko)

 

chipsy owocowe

Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (jajko,gluten,mleko)

Makaron z serem  ( mleko ,gluten)

jabłko

 

kompot rabarbarowy

Kanapka ( gluten) z masłem (mleko) wędlina drobiowa, pomidor, szczypiorek

 

 

herbata

 

18.04.2025r.

Piątek

 

II śniadanie

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) ser żółty (mleko), pomidor, szczypiorek , herbata z miodem i  cytryną, szklanka mleka ( mleko)

pomarańcza

Barszcz czerwony z fasolą (gluten, mleko)

Filet z ryby  (ryba,jajko,gluten) z ziemniakami i mizerią

 

kompot porzeczkowy

Mus owocowy

chrupki kukurydziane

                  DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.