KONTAKT:
Samorządowe Przedszkole nr 120os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315
JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 13.01.2025r. – 17.01.2025r. |
|||
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
13.01.2025 r Poniedziałek |
Chleb słonecznikowy ( gluten ) z masłem ( białko mleka) wędlina drobiowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, szklanka mleka mandarynka |
Zupa ogórkowa z ziemniakami Ryż z koktajlem truskawkowym (białko mleka, gluten)
kompot porzeczkowy |
Weka (gluten) z masłem (białko mleka) pasztet pieczony, pomidor
herbata |
14.01.2025 r Wtorek |
Pasta z tuńczyka z jajkiem ,serem, papryka kolorowa, szczypiorek, bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem (białko mleka), herbata z miodem i cytryną, kakao (białko mleka jabłko |
Rosół z makaronem Filet z kurczaka w chrupiącej panierce z ziemniakami i duszona marchewka (gluten, białko mleka,seler)
kompot wieloowocowy |
Serek naturalny z granolą wiśniową (białko mleka)
andrucik |
15.01.2025 r Środa |
Chleb graham ( gluten) z masłem (białko mleka) ser żółty, pomidor i szczypiorek, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka banan |
Krem jarzynowy z grzankami Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym (gluten, białko mleka) kompot agrestowy |
Kisiel wiśniowy z jabłkiem (wyrób własny)
chrupki kukurydziane |
16.01.2025 r Czwartek |
Chleb krakowski (gluten) z masłem (białko mleka) szynka wieprzowa z ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka
śliwki suszone |
Zupa fasolowa z kiełbaską Kluseczki leniwe ( gluten, białko mleka) jabłko kompot rabarbarowy |
Bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem ( białko mleka) kiełbaską żywiecką i pomidorem
herbata |
17.01.2025 r Piątek |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułeczka ( gluten) z masłem ( białko mleka) twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i słonecznikiem, herbata z miodem i cytryną, chipsy owocowe |
Krupnik z ziemniakami Sznycle rybne z ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej (białko mleka, jajka, gluten,ryba)
kompot porzeczkowy |
Poduszeczka drożdżowa z jabłkiem mandarynka |
DYREKTOR |
INTENDENT |
SZEFOWA KUCHNI |
|
|
|
|
Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.
W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.
Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.