KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

5.12.2022-9.12.2022

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

5.12.2022 r

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka), wędliną drobiową, serem żółtym, pomidorem ,ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryna, szklanka mleka (białko mleka)

 

orzeszki ziemne niesolone/rodzynki

Zupa porowa z ryżem

Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowo-warzywnym z ziemniakami i mizerią( gluten, jajka, białko mleka)

 

 

 

kompot wieloowocowy

Bułeczka kajzerka  (gluten) z masłem(białko mleka), pasta z twarogu i szprotek w oleju z  pomidorem

 

herbata owocowa

6.12.2022 r

Wtorek

Kanapka  (gluten) z masłem (białko mleka), sałatka z sera żółtego, wędliny, jajek, groszku zielonego, ogórka kiszonego z jogurtem naturalnym, herbata z miodem i cytryna, kakao (białko mleka)

kaki

Krem brokułowy z grzankami

Makaron razowy z gulaszem drobiowym i ogórkiem kiszonym (gluten, białko mleka)

 

 

kompot porzeczkowy

Muffinki ( wyrób własny)

 

mandarynka

woda mineralna

 

 

Niespodzianka od Mikołaja 😊

7.12.2022 r

Środa

Weka (gluten) z masłem (białko mleka), serek śmietankowy  z łososiem wędzonym i pomidorem, herbata z miodem i cytryną, kakao (białko mleka)

gruszka

 

Krupnik  z kaszą pęczak

Nuggetsy z ziemniakami i fasolką szparagową (gluten, białko mleka,jajka)

 

 

kompot agrestowy

Budyń waniliowy z musem malinowym

 

 

 

 

herbata

8.12.2022 r

Czwartek

 Bułeczka wieloziarnista (gluten) z masłem, (białko mleka) wędliną wieprzową, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

sok jabłkowy tłoczony

Zupa z cieciorki z ziemniakami

Kluseczki leniwe

 

winogrono

 

 

kompot rabarbarowy

Bułeczka ( gluten) z masłem ( białko mleka), wędliną drobiową i pomidorem

 

 

herbata

9.12.2022 r

Piątek

Chleb graham (gluten) z masłem (białko mleka), pasta z szynki z sałatą zieloną , pomidorem, ogórkiem i  szczypiorkiem, herbata z cytryną, i miodem, szklanka mleka (białko mleka)

 

mus owocowy

Zupa pieczarkowa z makaronem

Filet z ryby z ziemniakami i marchewka z groszkiem( białko mleka, gluten, ryba,jaja)

 

 

 

kompot wieloowocowy

Obwarzanek krakowski

banan

 

woda mineralna

DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.