KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: przedszkole120@op.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

                   

Jadłospis 9.12-13.12

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09-12-2019

Poniedziałek

Kanapka (chleb pszenno-żytni) (gluten) z masłem (białko mleka), szynka drobiowa z kurcząt, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao (białko mleka), jabłko

Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasą (seler, białko mleka), bułki na parze z marmoladą, polewą waniliową (gluten, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy

Bułeczka (pszenna)(gluten) z masłem (białko mleka), pasta ze szprotek i twarogu (białko mleka), pomidor, szczypiorek, herbata malinowa

10-12-2019

Wtorek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(białko mleka), rogalik(pszenny)(gluten) z masłem(białko mleka), dżemem, herbata z cytryną

Krupnik z kasza jęczmienną (gluten, białko mleka, seler), ziemniakami, łazanki (gluten), kompot wieloowocowy

Jabłko, banan, mandarynki, pałeczki kukurydziane, woda mineralna 

11-12-2019

Środa

Bułeczka grahamka (gluten) z masłem (białko mleka), pomidor, szczypiorek, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryna, miodem, kakao (białko mleka)

Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą (seler, gluten), kluski leniwe(gluten, jajka, białko mleka), surówka z marchewki i jabłka, kompot porzeczkowy

Weka (pszenna)(gluten) z masłem(białko mleka), kiełbasa Lisiecka, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną

12-12-2019

Czwartek

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem(białko mleka), szynka konserwowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną, szklanka mleka,  kaki

Zupa koperkowa z ryżem(seler, gluten, białko mleka), bueff strogonof (gluten), ziemniaki, kompot wieloowocowy

Kisiel z jabłkami tartymi, chrupki kukurydziane

13-12-2019

Piątek

Bułeczka (pszenna) (gluten) z masłem(białko mleka), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao (białko mleka), banan

Zupa porowa z ryżem(seler, białko mleka), sznycelki z ryby soli(jajka, gluten), ziemniaki, buraczki z chrzanem, kompot wieloowocowy

Tosty zapiekane z serem i szynką(gluten, białko mleka), ketchup, herbata malinowa 

DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

 

 

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: 

 

Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta