KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

JADŁOSPIS

 

                 

25.03.2024r.-29.03.2024r.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.03.2024r.

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy ( gluten) z masłem( białko mleka) parówki z szynki z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ketchup,  herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

borówki

Zupa gulaszowa

Ryż z koktajlem truskawkowym (białko mleka, gluten,)

 

 

 

kompot wieloowocowy

Weka ( gluten) z masłem (białko mleka) twarożek z rzodkiewką, słonecznikiem i szczypiorkiem

 

 

herbata owocowa

  26.03.2024r.

Wtorek

Bułeczka wieloziarnista ( gluten) z masłem( białko mleka), pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, pomidor, herbata z miodem i cytryną, kakao

banan

Zupa pomidorowa z zacierką

Filet z kurczaka w panierce z ziemniakami i fasolka szparagowa (seler, białko mleka, gluten)

 

 

kompot agrestowy

Jogurt naturalny pitny

Weka z masłem i dżemem

27.03.2024r.

Środa

Chleb graham ( gluten) z masłem (białko mleka), wędliną wieprzową, ogórkiem i  szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, kakao

marchewka do zgryzu

Krupnik z kaszą bulgur

 Pieczeń rzymska w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej

(białko mleka, gluten)

 

kompot porzeczkowy

Serek waniliowy z musem truskawkowym ( wyrób własny)

andruty

28.03.2024r.

Czwartek

Chleb krakowski  ( gluten) z masłem ( białko mleka) pasztet pieczony z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka

jabłko

Żurek z jajkiem i kiełbaską

Pierogi z serem i polewą śmietanową  (białko mleka ,gluten)

 

 

kompot rabarbarowy

Kanapka ( gluten) z masłem (białko mleka) wędliną drobiową z pomidorem i szczypiorkiem

herbata

29.03.2024r.

Piątek

Śniadanie wielkanocne 😊     Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka) ser żółty, szczypiorek, sezam, marchewka , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , herbata z miodem i  cytryną,

chipsy owocowe

Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem

Sznycle rybne z ziemniakami i duszoną marchewką (gluten, białko mleka, ryba)

 

 

kompot porzeczkowy

Babka  piaskowa

pomarańcza

woda mineralna

                  DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.