KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: przedszkole120@op.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

JADŁOSPIS 20-24 STYCZNIA

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20-01-2020 r

Poniedziałek

Kanapka (chleb pszenno-żytni) (gluten) z masłem (białko mleka), kiełbasa szynkowa, ogórek, szczypiorek, herbata z miodem, cytryna, kakao (białko mleka)

Żurek z ziemniakami, kiełbasą(gluten, białko mleka),

naleśniki z serem białym, dżemem (gluten, białko mleka), cukrem pudrem, kompot wieloowocowy

Bułeczka (pszenna)(gluten0 z masłem(białko mleka), ogórkiem, kiełbasa Lisiecka drobiowa, herbata malinowa

21-01-2020 r

Wtorek

Bułeczka (pszenna) (gluten) z masłem(białko mleka), szynka drobiowa, papryka, szczypiorek, herbata z cytryna, kakao (białko mleka) jabłko, woda mineralna

Zupa koperkowa z ryżem (seler, białko mleka)

Kotlet schabowy smażony (gluten, jajka), kapusta zasmażana (gluten), ziemniaki, kompot wieloowocowy

Kisiel wiśniowy z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane

22-01-2020 r

Środa

Zupa mleczna z płatkami owsianymi(białko mleka, gluten), weka (pszenna)(gluten) z masłem(białko mleka), jajko gotowane, pomidor, ogórek, szczypiorek herbata z cytryną

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, białko mleka),

Spaghetti bolognese z sosem mięsnym, serem żółtym (gluten,   białko mleka), kompot agrestowy

Maślanka truskawkowa bagietka (gluten) z masłem (białko mleka),

23-01-2020 r

Czwartek

Kanapka (chleb pszenno-żytni) (gluten) z masłem(białko mleka), pasztet drobiowy pieczony, ogórek kiszony, szczypiorek, herbata z miodem, cytryną, kakao (białko mleka)

Rosół z makaronem (seler, gluten), pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami (białko mleka), kompot wieloowocowy

Drożdżówka z serem(białko mleka, gluten, jajka), pomarańcza, woda mineralna

24-01-2020 r

Piątek

Weka(pszenna)(gluten) z masłem (białko mleka), serem białym (białko mleka), rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną, kakao (białko mleka)

Zupa z zielonego groszku z makaronem (gluten, białko mleka, seler),

Ryba pieczona, sos pomidorowy, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy  

Owocowo-warzywny szwedzki stół: marchewka, pomarańcze, jabłko, kiwi, wafle ryżowe    

DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

 

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: 

 

Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta