KONTAKT:
Samorządowe Przedszkole nr 120os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315
JADŁOSPIS
25.03.2024r.-29.03.2024r. |
|||
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
25.03.2024r. Poniedziałek |
Chleb słonecznikowy ( gluten) z masłem( białko mleka) parówki z szynki z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ketchup, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka borówki |
Zupa gulaszowa Ryż z koktajlem truskawkowym (białko mleka, gluten,)
kompot wieloowocowy |
Weka ( gluten) z masłem (białko mleka) twarożek z rzodkiewką, słonecznikiem i szczypiorkiem
herbata owocowa |
26.03.2024r. Wtorek |
Bułeczka wieloziarnista ( gluten) z masłem( białko mleka), pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, pomidor, herbata z miodem i cytryną, kakao banan |
Zupa pomidorowa z zacierką Filet z kurczaka w panierce z ziemniakami i fasolka szparagowa (seler, białko mleka, gluten)
kompot agrestowy |
Jogurt naturalny pitny Weka z masłem i dżemem |
27.03.2024r. Środa |
Chleb graham ( gluten) z masłem (białko mleka), wędliną wieprzową, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, kakao marchewka do zgryzu |
Krupnik z kaszą bulgur Pieczeń rzymska w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (białko mleka, gluten)
kompot porzeczkowy |
Serek waniliowy z musem truskawkowym ( wyrób własny) andruty |
28.03.2024r. Czwartek |
Chleb krakowski ( gluten) z masłem ( białko mleka) pasztet pieczony z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka jabłko |
Żurek z jajkiem i kiełbaską Pierogi z serem i polewą śmietanową (białko mleka ,gluten)
kompot rabarbarowy |
Kanapka ( gluten) z masłem (białko mleka) wędliną drobiową z pomidorem i szczypiorkiem herbata |
29.03.2024r. Piątek |
Śniadanie wielkanocne 😊 Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka) ser żółty, szczypiorek, sezam, marchewka , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , herbata z miodem i cytryną, chipsy owocowe |
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem Sznycle rybne z ziemniakami i duszoną marchewką (gluten, białko mleka, ryba)
kompot porzeczkowy |
Babka piaskowa pomarańcza woda mineralna |
DYREKTOR |
INTENDENT |
SZEFOWA KUCHNI |
|
|
|
|
Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.
W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.: Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.
Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.