KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: p120@mjo.krakow.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

 

                   

25.07.2022r.-29.07.2022r.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.07.2022r.

Poniedziałek

Bułeczka ( gluten) z masłem (białko mleka), kiełbasą szynkową, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (gluten, białko mleka)

maliny

Zupa brokułowa z ziemniakami

Leczo z kurczakiem i ryżem  (białko mleka, gluten, jajka)

 

 

 

kompot owocowy

Chleb graham ( gluten) z masłem (białko mleka),wędlinką drobiową i ogórkiem

 

 

 

herbata na zimo

26.07.2022r.

Wtorek

Chleb słonecznikowy ( gluten) z masłem (białko mleka), sałatka z tuńczyka, sera żółtego i jajek z jogurtem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, kakao

arbuz

Zupa koperkowa z zacierką

Stek w jarzynach z ziemniakami (gluten, seler, białko mleka)

 

 

 

 

kompot agrestowy

Galaretka owocowa  z bitą śmietaną i owocami( wyrób własny)

 

 

 

 

biszkopciki

27.07.2022r.

Środa

Kanapka ( gluten) z masłem (białko mleka) wędliną wieprzową, papryką, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, szklanka mleka (gluten, białko mleka)

brzoskiwnie

Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym

Gulasz drobiowy z kaszą kus kus i ogórkiem kiszonym ( białko mleka, gluten)

 

 

kompot wieloowocowy

Maślanka truskawkowa

bagietka z masłem

 

28.07.2022r.

Czwartek

Pasta jajeczna z pomidorem, rzodkiewką, sałatą zieloną i szczypiorkiem , bułeczka wieloziarnista ( gluten) z masłem( białko mleka), herbata z miodem i cytryną, kawa inka, (gluten, białko mleka)

borówki

Zupa pomidorowa z makaronem

Sznycle z ryby z ziemniakami i surówką z selera ( białko mleka, gluten, ryba, seler)

 

 

 

 

kompot wiśniowy

Babka ucierana ( wyrób własny)

 

jabłko

29.07.2022r.

Piątek

Weka ( gluten) z masłem ( białko mleka) wędliną drobiową z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i  cytryną, szklanka mleka (białko mleka, gluten)  

marchewka do chrupania

Zupa ziemniaczana z kiełbaską

Makaron z serem  ( białko mleka, gluten, seler)

 

mus owocowy

 

 

kompot wieloowocowy

Weka ( gluten) z masłem (białko mleka) pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym

 

herbata

                  DYREKTOR

INTENDENT

SZEFOWA KUCHNI

 

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana jest dostępna do picia przez cały dzień na salach.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, sól morska o obniżonej zawartości sodu, oraz świeże zioła.

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.:  Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.