KONTAKT:

Samorządowe Przedszkole nr 120
os. Strusia 8, 31-808 Kraków
Dyrektor: mgr Urszula Taborska
tel./fax 12 648-57-39
e-mail: przedszkole120@op.pl
www.przedszkole120.pl
Nr rachunku bankowego:
40 1020 2892 0000 5802 0590 4315

Jadłospis

 

JADŁOPIS  21.09. - 25.09.2020

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

21-09-2020 r

Poniedziałek

Chleb (gluten), masło, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, szczypiorek, herbata, kakao

Śliwki

Zupa ziemniaczana z kiełbasą, ryż z polewą truskawkową, kompot wieloowocowy

Weka pszenna (gluten) z masłem (białko mleka), pasta z ciecierzycy z tuńczykiem, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa

22-09-2020 r

Wtorek

Bułka wieloziarnista (gluten), z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata, szklanka mleka

Zupa pomidorowa z makaronem, stek w jarzynach, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Rodzynki

Babka ucierana (wyrób własny), winogrono, woda mineralna

23-09-2020 r

Środa

Weka pszenna (gluten) z masłem (białko mleka), pastą jajeczną, pomidor, ogórek, szczypiorek, herbata

Jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza pęczak, gulasz z indyka, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Chałka (gluten) z masłem (białko mleka) z dżemem, szklanka mleka

 

 

24-09-2020 r

Czwartek

Bułka kajzerka (gluten) z masłem (białko mleka), kiełbasą szynkową, rzodkiewką, papryką, szczypiorek, herbata, kawa inka (białko mleka)

Suszone morele

Zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi ruskie, kompot wieloowocowy

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (białko mleka), szynką drobiową, ogórek kiszony, herbata malinowa 

25-09-2020 r

Piątek

Weka pszenna (gluten),  z masłem (białko mleka), pasta z twarogu na słodko z miodem, herbata z cytryną, kakao (białko mleka)

Winogrono

Zupa koperkowa z ziemniakami, filet z ryby, marchewka z groszkiem gotowana, kompot wieloowocowy

Banan, jogurt gratka, krążki ryżowe, woda mineralna

 

W jadłospisie wyróżniono (podano w nawiasach) substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.

 

Szczegółowy opis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych dań znajdują się do wglądu w pokoju intendenta.